مقالات

با انواع سبک های ورزش کونگ فو آشنا شوید

انواع کونگ فو

در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع کونگ فو و سبک های آن بپردازیم. کونگ فو نوعی ورزش رزمی بوده که میتوان از آن برای دفاع و حمله استفاده کرد. این ورزش برای اولین بار در چین و درمعبد شائولین اختراع و مورد استفاده گردید. جالب است بدانید که در سال337  قبل از میلاد برای اولین بار معبد شائولین در استان هنان چین ساخته شد. در سال 527 قبل از میلاد بودهیدهرمد یا دامو که یک شاهزاده بودایی در چین بود برای آموزش های مذهبی به معبد رفت اما متوجه شد که راهبان این مکان بسیار ضعیف و بیمار هستند. از این رو دامو برای آنکه راهبان را از هر نظر قوی کند آن ها را به مدت ۹ سال زندانی کرد تا در این مدت به تفکر و تفحس بپردازند. همین اقدام بعدا موجب پیدایش یک روش رزمی به نام یی جین جاینگ شد که برای افزایش انرژی و تقویت بسیار موثر و مفید بود. اما همین ورزش در طی سالها دچار تغییر و تحولات بسیار زیادی شده است که در ادامه مقاله بدان میپردازیم:

 

انواع سبک های کونگ فو

در این بخش از مقاله به معرفی انواع کونگ فو میپردازیم. پس اگر مایل هستید با این سبک ها آشنا شوید تا انتهای مقاله با ما باشید:

 

  • کونگ فو شائولی

 معرف ترین ک سبک کونگ که در چین و سایر کشورها بسیار شناخته شده است، کونگ فو شائولین است. درواقع این نوع کونگ فو از معبد شائولین سرچشمه میگیرد . معبد شائولین در کوهستان سکنگ سن در شهر دنگ فنگ و در استان هنان واقع شده است. سبک کونگ فو ترکیبی از قدرت ذهن و حکمت ذن بودایی بوده که با تکنیک های چینی آمیخته شده اند. اولین و ساده ترین مهارت هایی که در کونگ فو آموزش داده میشود شامل ضربه زدن، پرش، غلتیدن و چند حرکت ابتدایی و ساده دیگر است.

 

  • تای چی چوان

دومین سبک از انواع کونگ فو به تای چی چوان معروف است. تاریخچه این سبک به چیزی حدود چند صد سال پیش برمیگردد. اما با این حال این سبک در شهر ها و مناطق مختلفی از چین آموزش داده میشود. این سبک ترکیبی از هنر های رزمی مختلف بوده که شامل تئوری سنتی یین و یانگ و بسیاری از نظریات دیگر است. کونگ فوکارهایی که به سبک تای چی چوان کار میکنند از حرکات بسیار ساده و آرام به منظور افزایش قدرت ذهنی و تعادلی استفاده میکنند.

 

  • کونگ فو وینگ چون چوان

از جمله قوی ترین و پرکاربرد ترین سبک های کونگ قو وینگ چون چوان نام دارد. این سبک در اوایل دهه ۱۷۰۰ در معبد شائولین نشات گرفت و اساتیدی نظیر بروس لی  و ایپ من این سبک را فرا گرفته و گسترش دادند. پایه و اساس وینگ چون چوان تکنیک ساده است. درواقع در این سبک هرچقدر حرکات ساده تر و فاقد پیچیدگی باشند قوی تر و موثر تر هستند.

 

انواع ورزش کونگ فو

 

  • کونگ فو باگواژانگ

چهارمین سبک از انواع کونگ فو باگواژانگ نام دارد. در اوایل قرن ۱۹ میلادی فردی به نام دونگ های چون کونگ فوی باگواژانگ را معرفی کرد. این روش جز سبک های باطنی و ملایم در کونگ فو بوده که در آن میتوان به تعادل ذهن و حرکات جسمی به طور همزمان دست یافت. این  سبک عموما بر پایه حرکات بسیار آهسته و روان بوده و بسیار قدرتمند است.

 

  • زینگ یی چوان

 از جمله قدیمی ترین سبک های کونگ فو میتوان به زینگ یی چوان اشاره کرد. این سبک و سبک هایی چون تای چی و باگواژانگ جز سبک های بسیار قدیمی کونگ فو محسوب میشوند. چیزی که در این سبک بسیار حائز اهمیت است قدرت های درونی رزمی کار است. در این روش از تکنیک هایی  استفاده میشود  که بسیار پر تحرک بوده و کاملا تهاجمی هستند. نکته جالبی که در این سبک پیاده سازی میشود آن است که امکان یادگیری مهارت های مبارزه ای غیر قابل پیش بینی وجود دارد.

 

  • چوی لی فوت

در سال ۱۸۳۰ یک سبک کونگ فوی دیگر با نام چوی لی فوت توسط فردی به نام چن هنگ به وجود آمد. در این روش برای خلاف سایر سبک ها تمرکز اصلی روی آرامش و قدرت باطنی است. این در حالیست که اکثر سبک ها به افزایش قدرت جسمی و نیروی عضلانی تاکید دارند. در چوی لی فوت قدرت جسمانی و قدرت عضلانی با یکدیگر ترکیب شده و فردی قدرتمند را میسازد.

 

  • باجی چوان

هفتمین سبک از انواع کونگ فو به باجی چوان برمیگردد. این سبک برای اولین بار در استان هی بی از چین نشات گرفت. در این روش برخلاف سبک تای چای از تکنیک های کوتاه و قوی و انفجاری استفاده میشود. جالب است بدانید این سبک از کونگ فوی قدری به آموزش های نظامی مرتبط است. به طوری که سبک باجی چوان از علایق سیاستمدارن و محافظان بوده و آن را فرامیگیرند.

 

  • کونگ فو مانتیس دعاگو

این سبک از کونگ فو برای اولین بار توسط فردی به نام وا لنگ در اواخر دره لینگ و اوایل دوره چینگ اختراع شد. از آنجایی که این سبک شباهت زیادی به مانتیس یا همان آخوندک دارد و حتی میتوان گفت ایده اولیه آن به کمک همین حشره ایجاد شد، به این نام، نام گذاری شد. سبک مانتیس در ایجاد حرکات سریع دست و پا و چابکی و سرعت عمل تاثیر بسیار زیادی دارد.

 

  • نان چوان

نان چوان یکی دیگر از انواع کونگ فو است که به صورت ترکیبی از بوکس شائولین جنوبی با سایر تکنیک های ورزشی بوکس است. درواقع میتوان گفت از ترکیب بوکس شائولین و تکنیک های بوکسی نظیر هونگ گار، موک گار، و لی فوت میتوان به سبک نان چوان رسید. این سبک بر پایه حرکات ساده و کوتاه دست و پا بوده و باعث افزایش قدرت تمرکز نیز میشود.

 

  • چانگ چوان

چانگ چوان ترکیبی از هنر های رزمی چینی بوده که تمرکز اصلی آن بر ضربات طولانی است. در این سیک تکنیک های بسیار موثر و کارآمدی آموزش داده میشود به طوری که میتوان نمونه آن رد در مسابقات هنرهای رزمی مختلف مشاهده کرد.

 

سخن آخر

امیدواریم از این مطالب از وبسایت پیشگام رزم ، تولیدکننده لوازم رزمی ، لذت کافی را برده باشید. ما سعی کردیم در این مقاله انواع سبک های کونگ فو را به شما عزیزان معرفی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *